Infiintari firme Brasov – SRL, PFA, II, IF – Gazduire sediu social, radieri, etc

CLI CONSULTING SRL

Despre noi: Cu o experiență în domeniu de peste 15 ani, cu mii de firme înființate și mii de clienți multumiți.

Înființăm firma în doar 3 zile, fără deplasări, cu procedura online oriunde în țară.

Oferim servicii de consultanță prealabilă, redactare documente, întocmirea dosarului și depunerea acestuia la ORC, ridicăm actele și trimitem prin curier rapid.

Consultanța juridică inițială este Gratuită!

 

Date contact:

Telefon: 0371.782-965

sau

Cereti oferta de pret prin formularul online alaturat!

Servicii oferite:
 • Infiintare SRL, SRL-D, PFA, II, IF, ONG, Asociatii, etc;
 • CERTIFICATE PENTRU SITUAȚIE DE URGENȚĂ
 • DOSARE SOMAJ TEHNIC
 • Modificari firme: Schimbari denumire, obiect de activitate, schimbari sediu social – gazduire sediu social, declarari puncte de lucru, majorare capital social, cooptari / retrageri asociati / administratori, suspendare activitate, autorizari, alte modificari
 • Dizolvare / Lichidare / Radiere: Lichidari voluntare cu sau fara lichidator, bilanturi de lichidare. ;
 • Asistenta / Reprezentare: Reprezentare institutii / autoritati / persoane juridice.
 • Insolventa: Proceduri conform Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.
 • Gazduire sediu social;
 • TVA / Resurse umane: Dosare TVA, documentatii ITM, contracte de munca, alte acte la cerere.
 • Dosare IGI si Dosare E-Visa: intocmim dosare pentru cetateni straini la Inspectoratul General de Imigrare si dosale on line E-Visa.

Tarife: Tarifele percepute variaza in functie de particularitatile fiecarei solicitari. Pentru o cotatie exacta va rugam sa ne contactati!


Informatii utile

Care sunt serviciile oferite in general de companiile care ofera servicii de infiintari firme?

 •  Infiintare S.R.L
 • Infiintare S.A., S.C.A.
 • Infiintare S.N.C., S.C.S.
 • Infiintarea reprezentantelor companiilor straine in Romania
 • Infiintare PFA/ II/ IF
 • Infiintare asociatie/ fundatie
 • Schimbare denumire firma
 • Prelungire valabilitate sediu social/ schimbare sediu social
 • Infiintare/radiere punct de lucru
 • Cesiune de parti sociale
 • Majorare de capital social
 • Aducerea unui aport in natura la capitalul social
 • Numire/revocare administrator/prelungirea mandatului administratorului
 • Excludere asociat/administrator
 • Retragere asociat
 • Dizolvare/lichidare/ radiere firma
 • Fuziuni firme
 • Divizari firme
 • Schimbare forma juridica – firma
 • Schimbare/completare obiect de activitate – firma
 • Suspendare activitate firma

Ce fel de firma doriti sa porniti?

Un serviciu de infiintari firme Brasov va poate ajuta atunci cand doriti sa porniti o firma de: consultanta juridica, inchirieri auto, instalatii electrice, instalatii sanitare, vanzare haine, hotel, vanzari auto second hand, regim hotelier, sofer Uber, servicii foto video, fitness, organizare de evenimente, exploatare forestiera, expert contabil, deratizare, constructii, paza, recrutare personal, curatenie, contabilitate, curierat, colectare deseuri, broker asigurari, administratie immobile, transport persoane, transport marfa, training, taxi, supraveghere, reciclare deseuri, rent a car, magazin online, resurse umane, recrutare personal strainatate / plasare forta de munca, vulcanizare samd.

Cum decurge procesul?

Daca ati decis sa va deschideti o firma proprie, ar trebui atunci sa stiti ca acest lucru nu reprezinta un proces chiar atat de greu precum pare, bineinteles, daca beneficiati de o necesara consultanta juridica si daca urmati etapele corecte ale procesului de infiintari firme.

In materialul urmator va prezentam în detaliu etapele  care trebuie parcurse si care trebuie luate in calcul pentru a putea infiinta  rapid o firma si fara mare batai de cap.

Obiectul de activitate

A înfiinta o companie inseamna, implicit, a alegere un obiect de activitate, ce se va efectua conform noului cod CAEN, emis in anul 2008. El permite alegerea unui singur obiect principal de activitate, dar si a unui numar de obiecte de activitate secundare.

Forma juridica a societatii

Actualmente exista in Romania cinci tipuri ale formelor juridice, in conformitate cu Legea 31/1990, astfel puteti alege o forma pentru societatea dumneavoastra:

 •  Societate cu raspundere limitata (SRL) : din punct de vedere statistic, este forma juridica cea mai folosita a activitatilor comerciale desfasurate in tara noastra. La acest tip de societate, membrii asociati nu sunt niste comercianti, ei raspunzand pentru posibilele datorii ale societatii doar in limita aportului fiecaruia.
 •  Societate in nume colectiv (SNC):  difera de SRL prin faptul ca asociatii sai, de obicei, au o calitate de comercianti si ei raspund atat in mod echitabil dar si in mod nelimitat pentru toate actiunile societatii comerciale.
 •  Societate in comandita simpla (SCS):  e alcatuita din asociati care doar o parte poseda calitatea de comercianti. Ei poarta denumirea de comanditati, fiind raspunzatori de toate datoriile societatii, in timp ce comanditarii ceilalti raspund doar pana la concurenta aportului subscris de catre fiecare asociat.
 •  Societate pe actiuni (SA):  reprezinta o forma juridica tot mai intalnita in tara noastra, ea fiind forma juridica principala in Occident. Aceasta societate presupune existenta a cel putin doi actionari dar si un capital format din actiunile emise de catre societate. Aceste actiuni au toate aceeasi valoare: minimum 0,1 lei.
 •  Societate in comandita pe actiuni (SCA): este tipul de societate cu un capital format din actiuni, si unde comanditatii au responsabilitatea tuturor datoriilor societatii, comanditarii raspunzand in limita numarului de actiuni al fiecaruia.
Alegerea si rezervarea numelui societatii

Daca ati decis numele societatii si doriti rezervarea sa la ONRC, trebuie sa se recurga la trei posibilitati, deoarece rezervarile se fac la nivel national, iar disponibilitatea numelui se poate anula. Disponibilitatea poate sa fie verificata si pe site-ul http://recom.onrc.ro.

Sediul social al firmei

Sediul social necesita un contract de inchiriere sau de comodat, incheiat intre proprietarul respectivului spatiu si firma in cauza. Va fi necesara si o copie facuta dupa actul de proprietate al celui care detine sediul social pentru firma. Este posibila insa si varianta unui contract de vanzare-cumparare, ori de asociere in participatiune, sau de leasing imobiliar, ori a certificatului de mostenitor. Nu trebuie ignorat nici acordul asociatiei de proprietari, obtinut sub forma unui tabel de semnaturi. Daca sediul social se stabileste intr-o casa, nu este necesara obtinerea acordului vecinilor.

Actul Constitutiv

Pentru diverse acte de comert ca si pentru infiintarea unui SRL este necesara incheierea unui Act Constitutiv,  demers în care trebuie sa apelati la niste profesionisti specializati in domeniul acesta. Documentul contine atat obiectul principal de activitate, cat si obiectele secundare, din etapa 1, privind denumirea firmei, cat si din etapa 3, privind numele asociatilor firmei, ca si numele Administratorului, precum si timpul in care va detine functia aceasta. Asociatii si administratorul vor declara pe propria raspundere ca nu au antecedente penale, dar si ca au conditia legala obligatorie pentru deținerea functiilor. Un avocat va oferi data certa a documentelor amintite anterior.

Capitalul social

Capitalul social reprezinta un element-cheie al procesului de infiintari firme. El poate fi depus la oricare banca din Romania si presupune completarea unor formulare speciale, in care va va ghida un functionar al bancii respective. Capitalul social minimal pentru infiintarea unui SRL este in valoare de 200 RON. Nu uitati sa aveti asupra dumneavoastra atat Actul  Constitutiv al firmei, ca si dovada de rezervare a numelui firmei.

Specimenul de semnatura

Administratorul companiei trebuie sa apeleze la un notar public pentru a da un Specimen de semnatura, act ce va costa circa 50 de lei si care va fi introdus in dosarul firmei.

Completarea actelor pentru ONRC si depunerea dosarului

Actele pentru inregistrarea la ONRC sunt: o cerere de inregistrare, o anexa care priveste vectorul fiscal, ca si o declaratie pe proprie raspundere. Cand dosarul s-a completat, el se va depune la sediul ONRC de care apartine sediul social al companiei.

Pe langa documentele din aceasta etapa aprocesului de infiintari firme, celelalte acte ce trebuie sa fie in dosar sunt: Actul Constitutiv, o dovada pentru spatiu, un contract de inchiriere ori de comodat, extrasul CF, aprobarea asociatiei de proprietari, o dovada a depunerii la banca a capitalului social, dovada de rezervare a numelui firmei si emblemei sale, declaratiile pe proprie raspundere, un specimen de semnatura si copiile dupa cartile de identitate ale asociatilor si administratorilor.

Persoana desemnata de la Registrul Comertului verifica legalitatea respectivelor documente si dispune (sau nu)  inmatricularea societatii dumneavoastra. Daca rezultatul este pozitiv, el se trimite la Monitorul Oficial al Romaniei in vederea publicarii.

In linii mari, acesta este procesul prin care se trece atunci cand vine vorba de infiintari firme.

Etichete: infiintari firme Brasov, infiintari firme.